19 jul 2012

L'incendi de Sant Feliu Sasserra continua actiu, mentre s'intenten evitar els focs secundàris


Columna de fum de l'incendi  i foto de les flames d'ahir a la nit                 Fotos: MeteoMoià  /ADF Sant Bartomeu del Grau

Imatges realitzades ahir a les 19.00 hores de la tarda pels Bombers                                        Fotos: Bombers de la Generalitat


15.11 hL’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra continua, a hores d’ara, actiu. Aquest matí, l’evolució de l’incendi ha estat positiva però tot i això els Bombers encara continuen treballant a l’interior del perímetre i, amb més intensitat, a la seva part central. Així mateix, els Bombers continuen molt amatents als possibles punts crítics que puguin enviar focus secundaris fora del perímetre, fet que podria ser força perillós i complicar, de nou, les tasques d’extinció, d’una banda, i a altres incendis forestals que puguin sorgir al llarg de la tarda, fet que obligaria a una redistribució dels mitjans.
Pel que fa a les dotacions dels Bombers que hi treballen, a hores d’ara continuen una setantena de vehicles terrestres i quatre mitjans aeris (3 helicòpters bombarders i un hidroavió del Ministerio de Agricultura. A la zona de la part baixa del flanc esquerre, que és una zona de contraforts de carena, és on treballa, a hores d’ara, la maquinària pesada.
A la una del migdia s’ha realitzat una nova reunió de coordinació de tots els cossos d’emergències que intervenen a l’incendi amb els alcaldes dels municipis de la zona, així com amb el Delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó. En el decurs de la reunió, i després d’analitzar l’evolució de l’incendi, els Bombers han volgut agrair la feina duta a terme pels pagesos que han llaurat els camps.Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície aproximada de 360 hectàrees. D’aquestes, el 65% correspon a vegetació forestal (pinassa, roure i alzina), i el 35% a conreus (principalment, blat i ordi). 
Els termes municipals més afectats per aquest foc són Sant Feliu Sasserra (Bages) i Oristà (Osona) i, amb menys afectació, Olost i Prats de Lluçanès (Osona).Pel que fa a l’afectació viària, el Servei Català de Trànsit informa que continua tallada la carretera B431, al seu pas per Sant Feliu Sasserra.
D’altra banda, els Mossos d’Esquadra han informat que, d’acord amb els comandaments operatius de Bombers, s’ha autoritzat el retorn a les seves masies de les persones que havien estat desallotjades i seran acompanyades per Mossos d’Esquadra. Així mateix, s’ha demanat a aquestes persones que aquesta tarda estiguin amatents als consells de les autoritats i a l’evolució de l’incendi ja que, si aquest es compliqués, es podria demanar que s’hi confinessin. 


Nou incendi forestal a la Cerdanya, en fase de control
A les 13.18 hores, els Bombers han rebut l’avís d’un nou incendi de vegetació, en aquest cas a Talltendre, nucli de població de Bellver de Cerdanya, que ha obligat a redistribuir alguns dels mitjans dels Bombers que treballaven a Sant Feliu Sasserra. Concretament, s’hi han mobilitzat 10 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris (2 avions de vigilància i atac, 1 helicòpter de comandament i 1 helicòpter bombarder).Aquest incendi afecta principalment una zona de pastura i els Bombers estan treballant per evitar que les flames s’escampin a la zona forestal propera. Des de les 14.30h, el foc es troba en fase de control.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...