28 ago 2012

La manca de pluja fa preveure una campanya de bolets pitjor que la de l'any passat

La temporada de bolets de tardor de 2012 ja hauria d’haver començat en algunes comarques catalanes, principalment al Pirineu. De fet, ja s’han trobat alguns bolets (tot i que molt pocs) als Pirineus, malgrat que les temperatures elevades d’aquests darrers setmanes, l’escassetat de precipitacions i el vent han paralitzat i retardaran la fructificació dels bolets, segons s'informa des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. 
Tenint en compte les prediccions climàtiques a llarg termini, que preveuen una tardor una mica menys plujosa en el conjunt de Catalunya, s’espera que la campanya de bolets 2012 sigui inferior a la mitjana dels darrers 17 anys, estimada en 54 kg/ha de bolets a l’any (65.000 tones de bolets a tot Catalunya). L’estimació de la producció mitjana per a Catalunya pel 2012 serà de 20 a 40 kg/ha de bolets totals (42.000 tones), inferior a la campanya 2011 (45 kg/ha – 54.000 tones). Tot i això, La producció real de bolets variarà en funció de la distribució de les pluges, de com siguin d’espaiades, i del vent, de manera que no totes les comarques tindran les mateixes produccions.

La temporada de setas de otoño de 2012 ya debería haber empezado en algunas comarcas catalanas, principalmente en el Pirineo. De hecho, se han encontrado algunas seta (aunque muy pocas) en los Pirineos, a pesar de que las temperaturas elevadas de estas últimas semanas, la escasez de precipitaciones y el viento han paralizado y retardarán la fructificación de las setas, según informa el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. 
Teniendo en cuenta las predicciones climatológicas a largo plazo, que prevén un otoño un poco menos lluvioso en el conjunto de Catalunya, se espera que la campaña de setas 2012 sea inferior a la media de los últimos 17 años, estimada en 54kg/ha de setas al año (65.000 toneladas de setas en toda Catalunya). La estimación de la producción media para Catalunya para 2012 será de 20 a 40 kg/ha (42.000 toneladas), inferior a la campaña 2011 (45kg/ha y 54.000 toneladas). A pesar de ello, la producción real de setas variará en función de la distribución de las lluvias, de cómo sean de espaciadas y del viento, de modo que no todas las comarcas tendrán las mismas producciones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...