27 sept 2012

UP estudiarà com afectaria la independència de Catalunya a les ajudes agràries de la UE

Quin seria el paper de l'agricultura en una Catalunya independent? quins serien els seus mercats? i els seus clients? Què passaria amb les ajudes de la UE? aquestes són algunes de les preguntes a les que el sindicat Unió de Pagesos vol donar resposta davant de l'escenari polític actual. Així ho ha explicat avui el coordinador general d'UP, Joan Caball, en una roda de premsa celebrada en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida, on ha volgut fer un repàs de la situació del sector i on ha dit que Unió de Pagesos és favorable al dret a l'autodeterminació dels catalans.
Caball ha dit, en aquest sentit, que ja han posat els seus tècnics a treballar per donar resposta a algunes d'aquestes qüestions, ja que  es tracta de temes que preocupen als seus socis, especialment el que fa referència a les subvencions i a la PAC, doncs es calcula que un terç de la renda dels pagesos catalans provés d'ajudes (la majoria europees). 

Cuál sería el papel de la agricultura en una Catalunya independiente? cuáles serían sus mercados? y sus clientes? Qué pasaría con las ayudas de la UE? Estas son algunas de las preguntas a las que el sindicato Unió de Pagesos quiere dar respuesta ante el escenario político actual. Así lo ha explicado hoy el coordinador general del sindicato, Joan Caball, en una rueda de prensa celebrada en el marco de la Fira de Sant Miquel de Lleida, donde ha hecho un repaso de la situación del sector y donde ha dicho que Unió de Pagesos es favorable al derecho a la autodeterminación del pueblo catalán.
Caball ha dicho en este sentido que ya han puesto sus técnicos a trabajar para dar respuesta a algunas de estas cuestiones, ya que se trata de temas que preocupan a sus  asociados, especialmente las referentes a las subvenciones y a la PAC, pues se calcula que un tercio de la renta de los agricultores catalanes proviene de ayudas (la mayoría europeas).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...