30 jun 2012

Als terrenys d'Eurovegas s'hi produeix gairebé el 20% dels productes d'horta que es consumeixen a Catalunya

Unió de Pagesos insisteix en denunciar la falta d’informació per part del Govern català respecte a la possible instal·lació del complex Eurovegas al Baix Llobregat, sobretot després de la visita dels directius de Las Vegas Sands Corporation aquesta setmana als terrenys que podrien estar afectats. El sindicat recorda que en aquesta zona agrícola, inclosa en el Parc Agrari del Baix Llobregat, hi treballen unes 1.500 persones i s’hi produeix entre un 15 i un 20% dels productes d’horta que es consumeixen a Catalunya, i que les pròpies administracions han invertit recursos en els últims anys per potenciar-la.
Unió de Pagesos insta el Govern català a explicar si l’expropiació dels terrenys afectats es portarà a terme abans o després de la requalificació en el cas que Eurovegas s’acabi instal·lant al Baix Llobregat, ja que actualment la zona està qualificada com a sòl rústic protegit de valor agrícola, i també li pregunta qui s’emportarà les plusvàlues d’aquestes operacions, quina legislació s’haurà de canviar i com es podrà justificar una expropiació per interès social si la finalitat és beneficiar a una companyia privada concreta. El sindicat també pregunta al Govern com portarà a terme una licitació pública d’un projecte que ha de guanyar per força Las Vegas Sands Corporations.

Complejo de Las Vegas Sands en Asia, similar al que se quiere hacer en España
Unió de Pagesos insiste en denunciar la falta de información por parte del Govern catalán respecto a la posible insatalación del complejo Eurovegas en el Baix Llobregat, especialmente después de la visita de los directivos de Las Vegas Sands Corporation esta semana a los terrenos que podrían estar afectados. El sindicato recuerda que en esta zona agrícola, incluida en el Parc Agrari del Baix Llobregat, trabajan unas 1.500 personas y se produce entre un 15 y un 20% de los productos de huerta que se consumen en Catalunya, y que las propias administraciones han invertido recursos en los últimos años para potenciarla.
Unió de Pagesos insta al gobierno catalán a explicar si la expropiación de los terrenos afectados se llevará a cabo antes o después de la recalificación en el caso de que Eurovegas se acabe instalando en el Baix Llobregat, ya que actualmente la zona está cualificada como suelo rústico protegido de valor agrícola, y también pregunta quién se llevará las plusvalías de estas operaciones, qué legislación deberá cambiarse y cómo se podrá justificar una expropiación por interés social si la finalidad es beneficiar a una compañía privada concreta. El sindicato también pregunta al Govern como llevará a cabo una licitación pública de un proyecto que debe ganar obligatoriamente Las Vegas Sands Corporation.

29 jun 2012

Els Bombers encerclen el foc de Prats de Rei i 70 dotacions i treballaran tota la nit

Els Bombers de la Generalitat han encerclat el perímetre del foc de Prats de Rei, que esta estable i no progressa, malgrat que s'esta molt pendent de l'evolució del vent. Així ho ha explicat fa poca estona el conseller d'Interior, Felip Puig, en una roda de premsa des del mateix escenari de l'incendi.
Puig fa poca estona a Prats de Rei                                          Fotos: Bombers
Una setantena de dotacions dels Bombers treballaran durant tota la nit en l’incendi de Prats de Rei. Els mitjans aeris s’han retirat coincidint amb l’ocàs. Segons les darreres dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada pel foc és de 987 hectàrees de vegetació agrícola, forestal, matoll i pastures dels municipis de Prats de Rei, Sant Pere Sallavinera (Anoia) i Aguilar de Segarra (Bages).Tot i que continua actiu, hores d’ara, l’incendi no avança. Els flancs estan continguts. Els Bombers de la Generalitat han pogut aturar el seu avanç després de treballar intensament tota la tarda, perquè des del seu inici les flames s’han propagat de manera molt ràpida. Pagesos de la zona han col·laborat amb el dispositiu de Bombers llaurant camps, tallant d’aquesta manera la possibilitat que el foc s’estengués més enllà d’aquestes zones agrícoles.Els Bombers de la Generalitat han demanat que, al llarg de la nit, es llaurin més camps en previsió que demà el foc pugui cremar amb major intensitat coincidint amb l’augment de la temperatura, el descens de la humitat relativa i l’increment de la intensitat del vent, que bufarà de Ponent, a primera hora de la tarda. 
És per això que durant la matinada, els Bombers també treballaran amb molta intensitat per tal d’assegurar encara més els flancs.Pel que fa als evacuats, tots els interns del centre de discapacitats que havien estat desallotjats com a mesura preventiva, ja han pogut retornar a la seu de l’entitat i hi passaran la nit. Al llarg de la tarda també s’havien evacuat diferents masos de la zona, on n’hi ha molts d’altres totalment deshabitats. En total, i segons informa la Direcció General de Protecció Civil, es  tracta d’onze persones que no podran tornar a casa seva. Totes elles han estat reallotjades en cases de familiars o amics. Segons informa el SEM, un veí de la zona, un home de 53 anys, ha hagut de ser atès al CAP de Calaf de cremades de segon i tercer grau a les mans, que s’ha fet mentre intentava sufocar les flames. Una unitat del SEM l’ha traslladat posteriorment a la Vall d’Hebron de Barcelona.Segons informa el Servei Català de Trànsit, l’Eix Transversal (C-25) ja ha estat reobert a la circulació, així com la carretera BV-1031, que havia estat tallada a l’alçada de Prats de Rei. Tot i això, a la zona encara queda tallada la C-1412Z entre els punts quilomètrics 41 i 42. Igualment, i segons informa la Direcció General de Protecció Civil, continua tallada la circulació de trens entre Calaf i Manresa de la línia Barcelona - Lleida.

Continua actiu l'incendi de Prats de Rei, que ja ha cremat 1.000 hectàrees

Imatge cedida pels Bombers de la Generalitat de l'incendi de Prats de Rei, a l'Anoia
L'actual setmana esta resultant nefasta pel que fa a incendis forestals a Catalunya. Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 41 dotacions terresres i 11 mitjans aeris en l’incendi de Prats de rei. Hores d’ara, i segons les darreres estimacions, el foc ja ha cremat una superfície estimada de 1.000 hectàrees.
El foc avança en direcció nord. Ja ha travessat l’Eix Transversal entre els nuclis de Calaf i de Sant Pere Sallavinera (entre els quilòmetres 108 i 110 de l’Eix). Hores d’ara, el front de foc es troba als volts del nucli de la Llavinera, molt a la vora del quilòmetre 109 de l’Eix. A instàncies dels Bombers de la Generalitat s’estan evacuant tots els masos que hi ha a la zona propera al foc. En aquests moments ja s’han desallotjat 2 masos i una residència de disminuïts; al voltant de 90 persones. Segons informa el Servei Català de Trànsit, l’Eix Transversal continua tallat entre els quilòmetres 107 i 115. 
Incendi forestal a Sant Pere de Ribes
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat també treballen des de les 18.18 hores en un altre incendi forestal a Sant Pere de Ribes. En aquest cas, a la serra dels Gegants, ubicada al nord del nucli urbà de Sitges. Aquest foc, que es troba dalt de tot d’una carena, no ha fet necessària l’evacuació de cap nucli de població ni de cap mas. Hores d’ara hi treballen 9 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris. No hi ha per ara cap superfície estimada d’afectació.

Imatge cedida pels Bombers del foc de Cabacés, al Priorat, aquest matí
El foc de Cabacés, controlat 
Els Bombers de la Generalitat han controlat a les 18.00 hores l’incendi de Cabacés, al Priorat. En aquests moments, treballen a la zona 15 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament i 2 helicòpters bombarders), remullant tot el perímetre afectat pel foc, evitant d’aquesta manera que hi hagi revifalles. 
Al llarg del dia d’avui, les tasques dels Bombers han consistit bàsicament a rematar els diversos punts calents que encara hi havia. Tot i això, el perímetre de la zona cremada no ha crescut en cap moment, en el dia d’avui. Segons les darreres dades, l’incendi ha cremat una superficie estimada de 120 hectàrees.

Els Bombers treballen en un incendi a Prats de Rei


Els Bombers de la Generalitat treballen, des de les 14.39 hores, en un incendi de declarat a Prats de Rei, a la comarca de l’Anoia. A hores d’ara, a la zona hi treballen 29 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (tres helicòpters bombarders, 2 Avions de Vigilància i Atac i un helicòpter de comandament).El foc, que ha començat a prop de la carretera BV-1031, afecta majoritàriament vegetació agrícola i camps de cereal, tot i que també alguna parcel·la forestal.Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera BV-1031 es troba tallada en els dos sentits, a Prats de Rei. Al lloc també hi treballen diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, d’Agents Rurals, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i ADF.Cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil, manté activada la fase d’alerta del Pla INFOCAT. 

La Generalitat demana precaució als pagesos, però no prohibeix segar

Finalment, la Generalitat no ha prohibit segar a les hores centrals del dia, tal i com havia plantejat ahir el conseller de l'Interior, Felip Puig. De fet, Interior ha recomanat als pagesos que extremin les precaucions durant les tasques de recol·lecció del cereal però no ha arribat a prendre mesures més dràstiques.
Puig havia plantejat aquesta possibilitat, que s'ha debatut avui durant el Consell Assessor del Pla Infocat, després d'una setmana especialment complicada pel que fa a incendis, amb dos focs a Pujalt (Anoia) ocasionats per màquines segadores i dos més al Priorat, un dels quals encara en fase de control, per tempestes elèctriques.


Finalmente, la Generalitat no ha prohibido segar durante las horas centrales del día, tal y como había planteado ayer el conseller del Interior, Felip Puig. De hecho, Interior ha recomendado a los agricultores que extremen las precauciones durante las tareas de recolección del cereal pero no ha llegado a tomar medidas más drásticas.
Puig había planteado esta posibilidad, que se ha debatido hoy durante el consejo asesor del Pla Infocat, después de una semana especialmente complicada en lo referente a los incendios, con dos fuegos en Pujalt (Anoia) ocasionados por cosechadoras y do más en el Priorat, uno de los cuales todavía en fase de control, por tormentas eléctricas.

Condemnat un funcionari de la UE per passar informació confidencial de la PAC a cooperatives franceses

Karel Brus, ex funcionari holandès de la Comissió Europea, va ser condemnat ahir a 40 mesos de presó per un tribunal de Bèlgica per haver passat informació confidencial sobre la Política Agrària Comuna (PAC) a empresaris francesos del sector agrícola, segons publica avui el diari Le Figaro.
L'ex funcionari, que ha estat considerat culpable de corrupció, ha rebut també una multa de 55.000 euros i el decomís de 140.000. El tribunal ha considerat provat que Brus havia facilitat informació confidencial a un lobby francès, informació que hauria permès a exportadors gals obtenir contractes preferents. A canvi, el funcionari condemnat hauria rebut diners i regals, com nits d'hotel a Paris, dinars i sopars en restaurants i prostíbuls.
Brus treballava a la Comissió Europea des de 1987 i va començar a ser investigat l'any 2001.


Karel Brus, ex funcionario holandés de la Comisión Europea, fue condenado ayer a 40 meses de cárcel por un tribunal de Bélgica por haber pasado información confidencial sobre la Política Agraria Común (PAC) a empresarios franceses del sector agrícola, según publica hoy el periódico galo Le Figaro.
El ex funcionario, que ha sido considerado culpable de corrupción, ha recibido también una multa de 55.000 euros y el decomiso de 140.000. El tribunal ha considerado probado que Brus había facilitado información confidencial a un lobby francés, información que habría permitido a exportadores galos obtener contratos preferentes. A cambio, el funcionario condenado habría recibido dinero y regalos, como noches de hotel en París, cenas y almuerzos en restaurantes y prostíbulos.
Brus trabajaba en la Comisión Europea desde 1987 y empezó a ser investigado en 2001.

El consell assesor de l'Infocat proposarà avui prohibir segar unes hores al dia

El consell assessor de l'Infocat, reunit avui per analitzar l'elevat risc d'incendi que pateix aquests dies Catalunya, proposarà prohibir la sega durant les hores centrals del dia, segons va manifestar ahir el conseller de l'Interior Felip Puig.
                                                                                                               Foto: Asaja
Aquesta mesura, que probablement s'aplicaria durant les hores centrals del dia (de les 13.00 a les 17.00 hores de la tarda), arriba, doncs, després d'una setmana especialment complicada pel que fa als incendis a Catalunya, amb dos incendis en dos dies a Pujalt (Anoia), el primer dels quals ocasionat per una màquina segadora i després de que una tempesta elèctrica causés també dos incendis al Priorat, un dels quals, el de Cabacés, amb una afectació de 120 hectàrees.
La mesura, que ja es va aplicar l'any 2009 (quan Saura dirigia la conselleria d'Interior), no ha agradat al sector cerealista, que es troba en plena campanya i que sol aprofitar les hores més seques del dia, ja que el cereal no es pot recollir quan hi ha humitat.


El consejo asesor del Infocat, reunido hoy para analizar el elevado riesgo de incendio que sufre estos días Catalunya, propondrá prohibir la siega durante las horas centrales del dia, según manifestó ayer el conseller del Interior, Felip Puig.
Esta medida, que problablemente se aplicaría durante las horas centrales del día (de las 13.00 a las 17.00 horas de la tarde), llega pues después de una semana especialmente complicada en lo referente a los incendios en Catalunya, con dos incendios en dos días en Pujalt (Anoia), el primero de los cuales ocasionado por una máquina cosechadora y después de que una tormenta eléctrica ocasionara también dos incendios en el Priorat, uno de los cuales, el de Cabacés, con una afectación de 120 hectáreas.
La medida, que ya se aplicó en el año 2009 (cuando Saura dirigía la conselleria del Interior) no ha gustado al sector cerealista, que se encuentra en plena campaña de recogida y que suele aprovechar las horas más secas del día, ya que el cereal no se puede recoger cuando hay humedad.


28 jun 2012

En fase de control l'incendi de Cabacés

                                            Foto: Bombers de la Generalitat
El foc forestal de Cabacés està en fase de control des de les 20.31 hores. Els Bombers de la Generalitat han pogut rodejar amb línies d’aigua la totalitat del perímetre afectat pel foc, fins i tot en les zones més abruptes, al sud-oest, on hi ha força barrancs i l’accés per als Bombers ha estat molt més complicat. Segons les darreres dades, el foc ha afectat una superfície total de 120 hectàrees, tot i que al seu interior hi ha algunes zones que no han cremat.
Al llarg de la matinada remullaran tot el perímetre afectat per l’incendi 50 dotacions dels Bombers. La predicció meteorològica marca una jornada de divendres similar a la d’avui però amb les temperatures encara més altes, amb la qual cosa els Bombers continuaran remullant la zona, sufocant els punts calents per evitar revifalles.
 Els 6 veïns de la zona que havien estat evacuats com a mesura preventiva, no podran tornar encara als seus masos. Mentrestant, la Direcció General de Protecció Civil manté la fase d’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat, que s’ha activat a les 09.30 hores d’avui.

L'incendi de Cabacés ha cremat ja 110 hectàrees de vegetació, pi blanc i matoll


                                                                            Fotos: Bombers de la Generalitat
En aquests moments, el cap de l’incendi està estable i s’han trobat les línies d’aigua en el flanc dret, segons informen els Bombers de la Generalitat. En aquest sentit, la part fins ara més inestable és el flanc esquerre i és a on, hores d’ara, s’està treballant més intensament. 
Val a dir que en les darreres hores el perímetre afectat per l’incendi no ha crescut tot i que sí s’han revifat algun focus.Les característiques orogràfiques del perímetre afectat dificulten les tasques d’extinció i els Bombers en tot moment treballen per garantir la seguretat dels operatius desplaçats la zona. L’entrada del vent de marinada ha estat reforçada, s’ha endarrerit fins les 15.15 hores, bufa de sud-oest a sud-est i va variant. 
Aquesta situació meteorològica es preveu que s’allargui fins al vespre.
Durant aquest matí la maquinària pesada ja ha estat treballant a la zona del Coll de la Guixeta però en aquests moments ha deixat de fer-ho fins que, de nou, sigui necessàri obrir alguna pista o accés per facilitar la feina dels vehicles dels Bombers a l’interior del perímetre. Respecte al suport aeri dels dos hidroavions del Ministerio de Agricultura està previst que es retirin pels volts de les 19.00 hores. Segons el cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és de 110 hectàrees de vegetació de pi blanc i matoll. D’aquestes, una hectàrea és de vegetació agrícola que pertany a camps erms, vinya i avellaners.
 Segons les darreres informacions la situació actual a la zona de l’incendi en principi no hauria d’afectar a la població de Cabacés. D’altra banda, el grup de 16 persones (11 nens i 5 monitors) del Grup Escolta-Guies Alberna estan al Casal d’Ulldemolins. 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, continua l’afectació viària a les carreteres T-702 al municipi de Morera de Montsant, la T-710 a Vilella Baixa i la T-713, al seu pas pel municipi de Falset.
                                  
Un nou foc a Pujalt
Al mateix temps els Bombers de la Generalitat han destinat alguns mitjans aeris a un altre incendi que s’ha produït a les 14.27 hores al municipi de Pujalt, molt a prop de la zona afectada per l’incendi d’ahir. 
Aquest foc ha cremat una superfície aproximada de 4 hectàrees i està controlat des de les 16.51 hores.La Direcció General de Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Infocat per l’incendi de Cabacés i per l’alt risc d’incendi forestal a 25 comarques.



Els americans tenen bona imatge del vi espanyol però creuen que la Rioja és una varietat de raïm

Els americans tenen bona imatge dels vins espanyols però els seus coneixements no són gens exactes. Així es desprèn d'un estudi encarregat per l'Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv) que diu que la Rioja és el primer que els consumidors americans mencionen en parlar sobre vi espanyol, tot i que gairebé la meitat dels entrevistats pensa que és una varietat de raïm.
El mateix estudi, que ha constat de més de 3.700 entrevistes a consumidors habituals de 15 estats dels EUA,  permet concloure que la principal raó per la que els nord-americans beuen vi espanyol és per la seva excel·lent relació qualitat-preu, tot i que, segons diuen, troben en falta més informació del producte i mencionen la dificultat per trobar-lo al canal d'alimentació.
A part de Rioja, els americans associen vins espanyols amb termes com València, Madrid, Xerès o Cava, tot i que tampoc tenen clar si es tracta d'una regió, una denominació d'origen o una denominació varietal. El que sí tenen clar és el concepte Tapa, que lliguen amb productes i amb vi espanyol, i que es manté com un dels elements de major interès.
 L'estudi es va presentar ahir a Madrid en el marc d'una jornada organitzada per l'Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv) sobre Opcions d'Internacionalització pels Vins Espanyols.


Los americanos tienen buena imagen de los vinos españoles pero sus conocimientos no son nada exactos. Así se desprende de un estudio encargado por el Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv) que dice que la Rioja es lo primero que los consumidores americanos mencionan al hablar sobre vino español, a pesar de que casi la mitad de los entrevistados piensa que es una variedad de uva.
El mismo estudio, que ha constado de más de 3.700 entrevistas a consumidores habituales de 15 estados de los EEUU, permite concluir que la principal razón por la que los norteamericanos beben vino español es por su excelente relación calidad-precio, a pesar de que, según dicen, encuentran en falta más información del producto y mencionan la dificultad de encontrarlo en la cadena de alimentación.
A parte de la Rioja, los americanos asocian vinos españoles con términos como Valencia, Madrid, Jerez o Cava, a pesar de que tampoco tienen claro si se trata de una región, una denominación de origen o una denominación varietal. Lo que sí tienen claro, no obstante, es el concepto Tapa, que vinculan con productos y con vino español, y que se mantiene como uno de los elementos de mayor interés.
El estudio se presentó ayer en Madrid en el marco de una jornada organizada por el Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv) sobre Opciones de Internacionalización para los Vinos Españoles.

Barberà de la Conca escalfa motors per la Festa del Trepat


En uns temps en que la globalització sembla engolir-ho tot, a la Conca de Barberà poden presumir de tenir una varietat de raïm en exclusiva: el trepat, més del 99% del qual es troba en aquesta zona vitivinícola de la província de Tarragona. Per promocionar i donar a conèixer al gran públic aquesta varietat autòctona, des de l'Ajuntament de Barberà de la Conca es prepara una nova edició de la Festa del Trepat, que començarà demà i es perllongarà durant tot el cap de setmana, unint art i vi en una sèrie d'activitats pensades per a tots els públics.
Les activitats començaran demà a les 10.00 hores del matí amb un tast de trepats amb els tècnics del Parc Tecnològic del Vi de Falset(VITEC), que tindrà lloc al castell templer de Barberà. L'objectiu és tastar els assajos realitzats amb la varietat trepat pel VITEC durant la verema 2011. Entre d'altres aspectes es valorarà la caracterització aromàtica dels vins rosats de Trepat, la millora del color i l'aroma del vins rosats de Trepat i la millora del color en els vins negres de Trepat. 
Els tastos, conferències, xerrades, i actes populars continuaran durant tot el cap de setmana. 
Podeu veure el programa sencer de la festa fent click aquí


En un tiempo en el que la globalización parece engullirlo todo, en la Conca de Barberà pueden presumir de tener una variedad de uva en exclusiva: el Trepat, más del 99% del cual se encuentra en esta zona vitivinícola de la provincia de Tarragona. Para promocionar y dar a conocer al gran público esta variedad autóctona, desde el Ayuntamiento de Barberà de la Conca se prepara una nueva edición de la Festa del Trepat, que empezará mañana y se prolongará durante todo el fin de semana, uniendo arte y vino en una serie de actividades pensadas para todos los públicos.
Las actividades empezarán mañana a las 10.00 horas con una cata de trepats con los técnicos del Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC), que tendrá lugar en el castillo templario de Barberà. El objetivo es catar los ensayos realizados con la variedad trepat por el VITEC durante la vendimia 2011. Entre otros aspectos se valorará la caracterización aromática de los vinos rosados de Trepat, la mejora del color y aroma de los vinos rosados de Trepat y la mejora del color en los vinos negros de Trepat.
Las catas, conferencias, charlas y actos populares continuarán durante todo el fin de semana.
Podéis ver el programa completo de la fiesta pinchando aquí

Continua actiu l'incendi forestal de Cabacés, al Priorat


Imatge aèria de l'incendi de Cabacés facilitada pels Bombers de la Generalitat
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l’incendi que, des d’ahir al vespre, afecta una zona de vegetació forestal a Cabacés, a la Serra del Montsant.En aquests moments hi ha treballant una cinquantena de dotacions terrestres que rebran el suport de 12 mitjans aeris que s’estan incorporant des de primera hora del matí. A més, està previst que s’afegeixin a les tasques d’extinció dos hidroavions cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación i Medio Ambiente. Es tracta d’una zona muntanyenca i de barrancs i de difícil accés, amb la qual cosa, en molts punts del perímetre s’hi hagut d’accedir a peu i s’hi està treballant amb eines manuals. Al matí està previst que bufi vent de sud a la zona.Segons les darreres estimacions dels Bombers de la Generalitat afectaria un perímetre d’entre 150 i 200 hectàrees vegetació forestal. A causa de l’incendi, i segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha tallada la carretera T-702, a Morera dwe Montsant, en els dos sentits de la marxa.D’altra banda, l’altre incendi forestal a la comarca del Priorat, el de la Bisbal de Falset ja està controlat. Hauria cremat una hectàrea.A l’Anoia, al terme municipal de Pujalt, que des d’ahir a la tarda afectava una zona bàsicament agrícola amb alguna clapa forestal, ja està controlat des de les 01.00 hores d’aquesta matinada. El foc hauria cremat 42 hectàrees. La Direcció General de Protecció Civil va emetre ahir una prealerta del pla INFOCAT que afectava 16 comarques.

27 jun 2012

Els Bombers treballen en dos incendis causats per llamps al Priorat

Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments en dos focs de vegetació causats per llamps al Priorat. A Cabacés, un total de 20 dotacions treballen des de les 21.21 hores en un incendi que avança amb intensitat mitjana dalt d’una carena a la Serra del Montsant. En aquests moments, i segons una primera valoració feta pels Bombers de la Generalitat, el foc ha afectat una superfície aproximada de 140 hectàrees. A la zona afectada per l’incendi, coneguda com la Punta de la Canaleta, no hi ha cap nucli de població, únicament un mas proper que, com a mesura preventiva, els Mossos d’Esquadra evacuaran a instàncies de Bombers. Es tracta d’una zona muntanyenca i de barrancs i de difícil accés, amb la qual cosa els Bombers hauran d’accedir a peu en força punts del perímetre. Hi estaran treballant al llarg de tota la nit i demà al matí s’enlairarien els mitjans aeris per col·laborar en les tasques d’extinció. A la zona, en aquests moments, bufa vent de mestral.A la Bisbal de Falset, 5 dotacions dels Bombers també treballen en un altre incendi de llamp que ha estat alertat a les 21.00 hores. El foc crema al peu de la carretera T-702, entre els quilòmetres 32 i 33, a un paratge conegut amb el nom de los Castellassos. En aquest incendi hi ha treballant 4 dotacions terrestres.

Agricultura demana limitar l'ús de maquinària al camp per l'elevat risc d'incendi

El Departament d'Agricultura alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des d’avui fins el dilluns de la setmana vinent. És per això que recomana extremar les precaucions i en la mesura del possible, ajornar totes aqueles activitats en zones forestals i els 500 metres que les envolten, amb màquines i maquinaria que puguin generar guspires a les hores de màxima insolació (de 13 a 17 hores).
Així mateix, el departament fa recordatori que és molt important en les vivendes, granges i instal·lacions aïllades prop de masses forestals, mantenir els voltants de les edificacions i instal·lacions nets de materials combustibles, i vegetació seca.

Podeu consultar el mapa de risc d'incendi aquí

Doux ven una fàbrica de derivats animals per pagar les nòmines

La difícil situació per la que travessa el grup Doux, el gegant francès del sector de l'aviram, no és cap secret. En suspensió de pagaments des del passat 1 de juny i amb un deute de 430 milions d'euros, l'empresa es troba ara sota administració judicial, òrgan que la vol posar a la venda com a única sortida després de un pla de viabilitat no donés els fruits esperats. Ahir, el tribuna del Comerç de Quimper (Bretanya) va acceptar la oferta del Grup Sària per la fàbrica Stanven, filial de Doux destinada a subproductes animals per a l'elaboració de pinso per 22 milions d'euros. D'aquesta manera, l'empresa francesa es desprèn d'una activitat no estratègica i disposarà de 19 milions d'euros en efectiu per pagar les nòmines als seus 4.300 treballadors.



La dificil situación por la que atraviesa  el grupo Doux, el gigante francés del sector de las aves de corral, no es ningún secreto. En suspensión de pagos desde el pasado 1 de junio y con una deuda de 430 millones de euros, la empresa se encuentra bajo administración judicial, órgano que quiere sacarla a la venta como única salida después de que el plan de viabilidad no diera los frutos esperados. Ayer, el tribunal de comercio de Quimper (Bretaña) aceptó la oferta del grupo Saria por la fábrica Stanven, filial de Doux destinada a subproductos animales para la elaboración de pienso por 22 millones de euos. De esta manera, la empresa francesa se desprende de una actividad no estratégica y dispondrá de 19 millones de euros en efectivo para pagar las nóminas de sus 4.300 trabajadores.

26 jun 2012

Porta el teu vi, una campanya per comprar el vi on-line i consumir-lo al restaurant

Qui  no s'ha quedat en blanc alguna vegada davant d'una carta de vins, incapaç de decidir-se entre desenes de referències de gran qualitat? Aquesta situació, però, té els dies comptats gràcies a una original iniciativa posada en marxa per Vins de Catalunya, que s'ha batejat com Porta el teu vi. Es tracta d'una campanya que permet comprar el vi de les DO catalanes on-line (a través de la web de Vins de Catalunya) i consumir-lo comodament en un dels restaurants adherits a la campanya, sense cap cost adicional.
Quan el client arribi al restaurant (de moment es pot fer en un centenar d'establiments de tot Catalunya i Andorra) li serviran el vi que ha triat tranquilament des de casa i ha comprat per internet sense que hagi de pagar res més. D'aquesta manera, el client porta el vi al restaurant, però de forma virtual.
Cada trimestre els usuaris d’aquesta nou sistema disposen d’una carta amb 15 referències de vins (negres, blancs i rosats) i caves catalans de qualitat contrastada per poder escollir el producte que desitgin. La carta es renova cada trimestre. 


Quien no se ha quedado en blanco alguna vez ante una carta de vinos, incapaz de decidirse entre decenas de referencias de gran calidad? Esta situación, no obstante, tiene los días contados gracias a una original iniciativa puesta en marcha por Vins de Catallunya, que se ha bautizado como Porta el teu Vi. Se trata de una campaña que permite comprar el vino de las DO Catalanas on-line (a través de la web de Vins de Catalunya) y consumirlo comodamente en uno de los restaurantes adheridos a la campaña, sin ningún coste adicional.Cuando el cliente llegue al restaurante (de momento se pude hacer en un centenar de establecimientos de toda Catalunya y Andorra) le servirán el vino que ha escogido tranquilamente desde su casa y ha comprado por internet sin que deba pagar nada más. De esta manera, el cliente lleva su vino al restaurante, pero de forma virtual.Cada trimestre los usuarios de este nuevo sistema disponen de una carta con 15 referencias de vinos (tintos, rosados y blancos) y cavas catalanes de calidad contrastada para poder escoger el producto que deseen. La carta se renueva cada trimestre.

Activen la prealerta de l'Infocat per risc d'incendi forestal a 14 comarques

Punxa sobre el mapa per veure la situació de la teva comarca
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, l'anomenat INFOCAT, per les previsions de risc d’incendi forestal durant tot el dia d’avui a 14 comarques catalanes. A més, es preveu que els propers dies es mantingui el risc d’incendi o fins i tot s’incrementi a partir de la pujada destacada de temperatures.
Les comarques són les següents: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona); Alt Penedès (Barcelona); Garrigues, Segarra, Segrià, Noguera i Urgell (Lleida); i Baix Ebre, Ribera d’Ebre, i Terra Alta (Terres de l’Ebre).

El grup Doux, a la venda

El grup Doux, el gegant francès del sector de l'aviram, podria estar a la venda. Així ho va manifestar l'administrador judicial de l'empresa, que es troba en suspensió de pagaments des del passat 1 de juny, que va explicar el passat divendres que esta buscant un comprador pel grup després de que el pla de recuperació plantejat no donés els fruits esperats, segons publica La France Agricole.
El ministre d'Agricultura francès, Stephan Le Foll, va dir ahir que l'entrada de capital a Doux és "un pas necessari" per garantir la sostenibilitat de l'empresa.
Tal i com va explicar Agronotícies (aquí), el grup Doux acumula uns deutes de 430 milions d'euros i hauria rebutjat una proposta del govern francès per tractar de salvar l'empresa, que garantia l'aportació de 35 milions d'euros. El grup Doux, que dona feina a unes 3.400 persones a França i compta amb uns 800 ramaders integrats, és propietat de la família Doux (que en té el 80%) i de l'entitat financera BNP-Paribas (amb un 20%). És el primer productor francès de carn de pollastre i exporta a més d'un centenar de països. Doux és també el principal beneficiari de la PAC a França.


Los sindicatos han organizado varias protestas                Foto: La voix du nord
El grupo Doux, el gigante francés del sector de las aves de corral, podría estar a la venta. Así lo manifestó el administrador judicial de la empresa, que se encuentra en suspensión de pagos desde el pasado 1 de junio, que explicó el pasado viernes que está buscando un comprador para el grupo después de que el plan de recuperación planteado no diese los frutos esperados, según publica La France Agricole.
El ministro de Agricultura francés, Stephan Le Foll, dijo ayer que la entrada de capital en Doux es "un paso necesario" para garantizar la sostenibilidad de la empresa.
Tal y como explicó Agronotícies (aquí), el grupo Doux acumula unas deudas de 430 millones de euros y habría rechazado una propuesta del gobierno francés para tratar de salvar la empresa, que garantizaba una aportación de 35 millones de euros. El grupo Doux, que da trabajo a unas 3.400 personas en Francia y cuenta con 800 ganaderos integrados, es propiedad de la familia Doux (que tiene el 80%) y de la entidad financiera BNP-Paribas (con un 20%). Es el primer productor francés de carne de pollo y exporta a más de un centenar de países. Doux es también el principal beneficiario de la PAC en Francia.

25 jun 2012

Adelson retarda fins al setembre la decissió sobre Eurovegas

De moment, ni Barcelona ni Madrid. El magnat nord-americà Sheldon Adelson ha decidit retardar la decissió sobre la ubicació del complex Eurovegas (que estava previst conèixer aquest estiu) fins al setembre. Així ho ha dit avui a la capital catalana Michael Leven, director general de la multinacional Las Vegas Sands, que ha passat el dia visitant els terrenys del Delta del Llobregat on es podria situar el complex i reunit amb membres del Govern de la Generalitat.
Leven ha frenat també les especulacions que apuntaven a Barcelona com a ciutat definitiva per acollir Eurovegas. En aquest sentit, ha dit que la capital catalana i Madrid tenen el 50% de possibilitats cadascuna i que la decissió final s'ha anat postposant per la rivalitat existent entre les dues ciutats. La mateixa delegació, encapçalada per Leven, que avui ha estat a Barcelona, demà pasarà el dia a Madrid.
La plataforma Aturem Eurovegas ha protestat avui a l'aeroport del Prat quan ha arribat la delegació de Las Vegas Sands


De momento, ni Barcelona ni Madrid. El magnate norteamericano Sheldon Adelson ha decidido retrasar la decisión sobre la ubicación del complejo Eurovegas (que estaba previsto conocer este verano) hasta septiembre. Así lo ha afirmado hoy en la capital catalana Michael Leven, director general de la multinacional Las Vegas Sands, que ha pasado el día visitando los terrenos del Delta del Llobregat donde se podría situar el complejo y reunido con miembros del Govern de la Generalitat.
Leven ha frenado también las especulaciones que apuntaban a Barcelona como ciudad definitiva para acoger Eurovegas. En este sentido, ha dicho que la capital catalana y Madrid tienen el 50% de posibilidades cada una y que la decisión final se ha ido posponiendo por la rivalidad existente entre ambas ciudades. La misma delegación, encabezada por Leven, que hoy ha visitado Barcelona, pasará mañana el día en Madrid.



A partir de l'1 de juliol ja no es podrà utilitzar l'antic logotip de producció ecològica


El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) ha informat que el proper 30 de juny finalitza el periode de dos anys per adaptar les etiquetes dels productes envasats abans de juliol de 2010 amb identificació antiga (el logotip europeu d'espiga) i que, a partir de l'1 de juliol, tot producte elaborat, envasat i etiquetat haurà de portar el nou logotip (l'eurofulla). En el cas dels vins, el nou logotip de la UE entra en vigor un mes més tard (l'1 d'agost).
Segons el baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics de l’any 2010, un 74,6% dels catalans reconeixen els aliments ecològics per les indicacions o segells presents a l’etiqueta, i gairebé un 47% declaraven conèixer el segell del CCPAE, entre consumidors, no consumidors i no coneixedors. Destaca també l’alt grau de credibilitat en la certificació ecològica, amb gairebé un 84,2% dels enquestats afirmant que confien que el producte certificat com a ecològic realment ho és.


NO
SI


















El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) ha informado hoy que el próximo 30 de junio finaliza el periodo de dos años para adaptar las etiquetas de los productos envasados antes de julio de 2010 con identificación antigua (el logotipo europeo de espiga) y que, a parir del 1 de julio, todo producto elaborado, envasado y etiquetado deberá llevar el nuevo logotipo (la eurohoja). En el caso de los vinos, el nuevo logotipo de la UE entra en vigor un mes más tarde (el 1 de agosto).Según el barómetro de percepción y consumo de los alimentos ecológicos del año 2010, un 74,6% de los catalanes reconocen los alimentos ecológicos por las indicaciones o sellos que presenta la etiqueta, y casi un 47% declaran conocer el sello del Consell Català de la Producció Ecològica, entre consumidores, no consumidores y no conocedores. Destaca también el alto nivel de credibilidad de la certificación ecológica, con casi un 84,2% de los encuestados afirmando que confían que el producto certificado como ecológico realmente lo es.



Directius d'Eurovegas arriben avui a Barcelona per reunir-se amb el Govern

Avui podria ser un dia clau per al projecte Eurovegas, el gran complex d'oci, casinos i hotels, que el magnat americà Sheldon Adelson planteja construir a Espanya. Una delegació de l'empresari arribarà aquest matí a Barcelona per reunir-se amb membres del Govern de la Generalitat en una trobada que, per a molts, podria ser definitiva perquè el projecte s'instal·li a Barcelona, enlloc de fer-ho a Madrid, l'altra opció estudiada per Adelson, que els representants de la companyia visitaran demà.
La plataforma Aturem Eurovegas s'oposa al projecte
El projecte, però, no és plat de bon gust per a tothom, ja que la ubicació escollida, al Delta del Llobregat, podria suposar la destrucció d'una zona de gran valor ecològic i suposaria també l'afectació de moltes terres agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les principals zones de producció hortícola de Catalunya. Unió de Pagesos ja ha mostrat el seu rebuig a la instal·lació d'Eurovegas en aquesta zona i ha demanat informació a la Generalitat per conèixer l'abast del projecte i la seva afectació.


Hoy podría ser un día clave para el proyecto Eurovegas, el gran complejo de ocio, casinos y hoteles que el magnate americano Sheldon Adelson plantea construir en España. Una delegación del empresario llegará esta mañana a Barcelona para reunirse con miembros del Govern de la Generalitat en un encuentro que, para muchos, podría ser definitivo para que el proyecto se instale en Barcelona, en lugar de hacerlo en Madrid, la otra opción barajada por Adelson, zona que los representantes de la compañía visitarán mañana.
El proyecto, no obstante, no es plato de buen gusto para todo el mundo, ya que la ubicación escogida, en el Delta del Llobregat, podría suponer la destrucción de una zona de gran valor ecológico y supondría también la afectación de muchas tierras agrícolas del Parc Agrari del Baix Llobregat, una de las principales zonas de producción hortícola de Catalunya. Unió de Pagesos ya ha mostrado su rechazo a la instalación de Eurovegas en estos terrenos y ha pedido información a la Generalitat para conocer le alcance exacto del proyecto y su afectación.



22 jun 2012

Lluis Foix, Nandu Jubany i la UdL, premiats per ajudar a difondre l'oli d'oliva català


El guardó té forma d'O, la inicial d'oli
Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya (Siurana, Les Garrigues, Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià i Oli de l’Empordà) han lliurat avui per segon any consecutiu els Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli, que han recaigut en el periodista Lluis Foix en la categoria de professional per la seva difusió de l'oli d'oliva verge extra i dels productes de proximitat, el cuiner Nandu Jubany, en la categoria de cuiner, restaurador o gastrònom, per la seva defensa dels productes locals y en les professores Maria José Montilva i Maria Paz Romero, de la Universitat de Lleida, que han rebut el guardó en la categoria d'institucions pel treball que realitzen al Grup d'Antioxidants difonent els efectes beneficiosos del consum d'oli d'oliva.
Els premis s'han atorgat avui a La Llotja de Lleida, el Palau de Congressos de la capital del Segrià, i l'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega i de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, entre d'altres.

Las cinco denominaciones de origen protegidas de aceite de oliva de Catalunya (Siurana, Les Garrigues, Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre Montsià y Oli de l'Empordà) han entregado hoy por segundo año consecutivo sus premios Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli, que han recaído en el periodista Lluis Foix,  en la categoría de profesional, por su difusión del aceite de oliva virgen extra y de los productos de proximidad, en el chef Nandu Jubany, en la categoría de cocinero, restaurador o gastrónomo, por su defensa de los productos locales y en las profesoras Maria José Montilva y Maria Paz Romero, de la Universitat de Lleida, que han recibido el galardón en la categoría de instituciones por el trabajo que realizan en el Grupo de Antioxidantes difundiendo los efectos beneficiosos del aceite de oliva.
Los premios se han entregado hoy en La Llotja de Lleida, el palacio de congresos de la capital del Segrià, y el acto ha contado con la presencia de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega y del alcalde de Lleida, Àngel Ros, entre otros.

Agricultura demana la implicació ciutadana per evitar incendis durant la revetlla

Davant del risc d'incendi forestal, el Departament d'Agricultura ha demanat a la ciutadania que extremi les precaucions durant la Revetlla de Sant Joan per evitar situacions que puguin resultar perilloses i acabar convertint-se en un foc.
El Departament ha explicat que els seus efectius estaran al 100% operatius, però que "la precaució és bàsica per evitar possibles incendis forestals originats per fogueres de Sant Joan o per pirotècnia".Avui i demà, membres del Cos d’Agents Rurals, observaran la instal.lació de les tradicionals fogueres de Sant Joan en aquells llocs que puguin comportar perill d’incendi forestal. En el cas que s’observi alguna foguera que comporti perill es posaran en contacte amb l’Ajuntament o la policia local per informar-los, i perquè adoptin les mesures oportunes en el cas que hi pugui haver risc d’incendi forestal. Dissabte, dia 23, a cada comarca hi haurà dotacions d’agents rurals de guàrdia per tal de verificar possibles columnes de fum en zones forestals. Aquestes unitats, que comptaran ambla col·laboració de les Associacions de defensa forestal, estaran situades en punts de guaita estratègics en les zones de més risc d’incendi forestal de cada comarca.


Ante el riesgo de incendio forestal, el Departament d'Agricultura ha pedido a la ciudadanía que extreme las precauciones durante la Verbena de San Juan para evitar situaciones que puedan resultar peligrosas y acabar convirtiéndose en un fuego.El Departament ha explicado que sus efectivos estarán al 100% operativos, pero que "la precaución es básica para evitar posibles incendios forestales orginiados por hogueras de San Juan o por pirotecnia".Hoy y mañana, miembros del Cuerpo de Agentes Rurales observarán la instalación de las tradicionales hogueras de San Juan en aquellos puntos que puedan comportar peligro de incendio forestal. En el caso de que se observe alguna hoguera que comporte peligro se pondrán en conctacto con el Ayuntamiento o la policía local para informarlos y para que adopten las medidas oportunas en el caso de que pueda haber riesgo de incendio forestal.El sábado, dia 23, en cada comarca habrá dotaciones de agentes rurales de guardia para verificar posibles columnas de humo en zonas forestales. Estas unidades, que contarán con la colaboración de las asociaciones de defensa forestal, estarán situadas en puntos de vigía estratégicos en las zonas de más riesgo de incendio forestal de cada comarca.

21 jun 2012

Els Bombers continuaran treballant tota la nit a l'incendi de Sant Guim de Freixenet


Els Bombers de la Generalitat continuaran treballant tota la nit a l’incendi que, des de primera hora de la tarda, afecta el terme municipal de Sant Guim de Freixenet (Segarra). El foc es troba en fase de control des de dos quarts de sis i ha afectat, segons les dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, 89 hectàrees de vegetació, bàsicament camps de cereal. La situació viària i ferroviària es troba a hores d’ara normalitzada. La carretera LV1003 s’ha obert un cop els Bombers han donat el foc en fase de control, així com s’ha restablert la circulació de trens a la zona. Així mateix, les persones que s’han desallotjat com a mesura preventiva ja han pogut tornar. Les flames han afectat també a una granja de vedells i ha provocat la mort d'alguns dels animals. Cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil ha emès aquest matí la prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestal a Catalunya (INFOCAT). 

Quaranta dotacions dels Bombers treballen en un incendi a Sant Guim de Freixenet


El fum de l'incendi era visible des de bona part de la comarca                       Foto: Agronotícies

Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 14.06 hores, l’avís d’un incendi de vegetació a prop del nucli de Freixenet de Segarra, dins del municipi de Sant Guim de Freixenet (Segarra). L’incendi, que ha començat a una zona propera al punt quilomètric 1,5 de la carretera LV1003, es troba actiu i, segons les dades provisionals, hauria afectat a hores d’ara, un centenar d’hectàrees, bàsicament conreus. El Servei Català de Trànsit ha informat que aquesta via està tallada en tots dos sentits de la marxa.
D’altra banda, i pel que fa a la circulació ferroviària, segons que informa ADIF, s’ha tallat la catenària a la zona, encara que no hi ha cap tren que passi per aquesta línia fins entrada la tarda.
El cap de l’incendi ha arribat molt a prop de les cases de Sant Guim de Freixenet, on els Bombers han aconseguit aturar les flames. Segons les informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra, s’han evacuat, com a mesura preventiva, dues persones d’una masia aïllada.
Cal remarcar que s’hi treballa amb maquinària pesant, llaurant els camps i reforçant les tasques d’extinció amb línies d’aigua i mitjans aeris. A hores d’ara hi treballen 8 mitjans aeris dels Bombers (4 avions de vigilància i atac i 4 helicòpters, un dels quals és de comandament) i 33 vehicles terrestres. El dispositiu d’extinció també compta també amb la participació del Cos d’Agents Rurals, així com de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres efectius.

La UE amenaça España amb denunciar-la si no adapta les gàbies de gallines ponedores

La Comissió Europea ha enviat avui a Espanya (i a d'altres països) un dictamen motivat (el que es considera l'últim pas abans de presentar una denúncia davant del tribunal de justícia de la UE) per tal de que completi la normativa que regula la introducció a les gàbies de gallines ponedores d'elements destinats a millorar el seu benestar.
El dictamen, que també s'ha enviat a França, Grècia, Itàlia, Xipre, Hongria, Holanda, Polònia i Portugal, vol evitar que es creïn distorsions entre els països de la UE, segons fonts comunitàries, ja que la comissió considera que en els països citats encara hi ha gàbies que no compleixen amb els requisits de la legislació comunitària, que va entrar en vigor el passat 1 de gener, malgrat que, segons la UE, "s'ha tingut 12 anys per completar el procés".
La legislació obliga, entre d'altres coses, a ampliar l'espai mínim de les gàbies (fins ara el mínim era 550 centímetres quadrats i ara és de 750), a posar un niu, un abeurador i d'altres elements perquè les gallines puguin picotejar i escarbar. 


La Comisión Europea ha enviado hoy a España (y a otros países) un dictamen motivado (lo que se considera el paso previo antes de presentar una denuncia ante el tribunal de justicia de la UE) para que complete la normativa que debe regular la introducción en las jaulas de gallinas ponedoras de elementos destinados a mejorar su bienestar.
El dictamen, que también se ha enviado a Francia, Grecia, Italia, Chipre, Hungría, Holanda, Polonia y Portugal, quiere evitar que se creen distorsiones entre los países de la UE, según fuentes comunitarias, ya que la comisión considera que en los países citados hay todavía jaulas que no cumplen con los requisitos de la legislación comunitaria, que entró en vigor el pasado 1 de enero, a pesar de que, según la UE, "se ha tenido 12 años para completar el proceso".
La legislación obliga, entre otras cosas, a ampliar el espacio mínimo de las jaulas (hasta ahora el mínimo era de 550 centímetros cuadrados y ahora es de 750), a poner un nido, un bebedero y otros elementos para que las gallinas puedan picotear y escarbar.

20 jun 2012

Iran i l'Aràbia Saudita, nous mercats per a la maquinària agrícola espanyola

El sector d'empreses de maquinària agropecuària espanyola busca nous mercats pels seus productes i sembla que alguns països àrabs s'estan convertint en possibles destins per a les seves exportacions, com és el cas d' Iran o de l'Aràbia Saudita, dos països amb un gran potencial pel que fa a l'agricultura i la ramaderia.
Per aquest motiu, la Agrupación Española de Fabricantes-Exportadores de Maquinaria Agropecuaria (AGRAGEX) ha organitzat una missió comercial, que tindrà lloc entre el 22 i el 28 de juny, a Iran i l'Aràbia Saudita. Durant l'any 2011, les empreses associades a AGRAGEX van vendre a l'Iran per valor de 23 milions d'euros i a l'Aràbia Saudita per valor d'11 milions d'euros.


El sector de las empresas de maquinaria agropecuaria española busca nuevos mercados para sus productos y parecer ser que algunos países árabes se están convirtiendo en posibles destinos para sus exportaciones, como es el caso de Irán o de Arabia Saudí, dos países con un gran potencial en lo referente a la agricultura y a la ganadería. 
Por este motivo, la Agrupación Española de Fabricantes-Exportadores de Maquinaria Agropecuaria (AGRAGEX) ha organizado una misión comercial, que tendrá lugar del 22 al 28 de junio, en Irán y Arabia Saudí. Durante el 2011, las empresas asociadas a AGRAGEX vendieron a Irán por valor de 23 millones de euros y a Arabia Saudí por valor de 11 millones de euros.





Pelegrí veu en l'adaptació de les granges avícoles una oportunitat per millorar el mercat


El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, veu en la nova llei de benestar animal una oportunitat per millorar i obrir nous mercats per al sector avícola català, així ho va dir ahir a la tarda a la cloenda de l'Assemblea de la Federació Avícola Catalana.El conseller va afirmar que “l’adaptació de les instal·lacions avícoles, que han efectuat molts productors,  és una oportunitat per millorar el nostre mercat", ja que, tal i com va apuntar "no es pot anar contra corrent i el mercat únic exigeix a tots els operadors el compliment de les mateixes normes, en agradin o no". Es tracta, segons Pelegrí, d’una "modernització que ens porta un avenç pel que fa a la qualitat dels sistemes productius, millorant conseqüentment el rendiment de les explotacions". En aquest sentit, creu que la millora en la qualitat del producte, "que a partir d’ara serà més segur, serà apreciat pel consumidor i ens permetrà obrir nous mercats. El compliment de la normativa europea és bàsic per garantir la nostra competitivitat i la nostra fortalesa”.
L'Assemblea de la Federació Avícola es va celebrar ahir a la Llotja de Mar de Barcelona

El conseller de Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ve en la nueva ley de bienestar animal una oportunidad para mejorar y abrir nuevos mercados para el sector avícola catalán, así lo dijo ayer por la tarde en la clausura de la Assamblea de la Federació Avícola Catalana.El conseller afirmó que "la adaptación de las instalaciones avícolas, que han efectuados muchos productores, es una oportunidad para mejorar nuestro mercado", ya que, tal y como apuntó "no se puede ir contra corriente y el mercado único exige a todos los operadores el cumplimiento de las mismas normas, nos gusten o no". Se trata, según Pelegrí, de una "modernización que nos lleva a un avance por lo que respecta a la calidad de los sistemas productivos, mejorando consecuentemente el rendimiento de las explotaciones". En este sentido, cree que la mejora de la calidad del producto "que a partir de ahora será más seguro, será apreciada por le consumidor y nos permitirá abrir nuevos mercados. El cumplimiento de la normativa europea es básico para garantizar nuestra competitividad y nuestra fortaleza".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...