27 dic 2012

Josep Maria Pelegrí seguirà al capdavant d'Agricultura durant la pròxima legislatura

El President Mas ha fet pública avui la composició del nou govern de la Generalitat per a la pròxima legislatura, un executiu que presenta algunes cares noves però que opta, majorità riament, per una línia continuista. Al menys així serà en el cas de la cartera d'Agricultura, que seguirà ostentant el lleidatà Josep Maria Pelegrí, que ha ocupat el càrrec durant els últims dos anys.
Pelegrí, que havia estat conseller de Governació durant l'últim govern de Jordi Pujol, ha ocupat també al llarg de la seva trajectòria diferents càrrecs polítics a nivell municipal (a l'Ajuntament de Lleida) i supramunicipal (al Consell Comarcal del Segrià, la Diputació de Lleida o al Parc Nacional d'Aigüestortes entre d'altres).  Va arribar a Agricultura, una cartera on en els últims anys han tingut molt pes els polítics de Ponent (Francesc Xavier Marimon, Josep Grau, Antoni Siurana, Joaquim Llena...) després de les eleccions de 2010 i els comicis anticipats del passat novembre van fer sonar la possibilitat d'un relleu quan encara li quedaven dos anys teòrics al càrrec. Finalment, però, Pelegrí seguirà ocupant la conselleria d'Agricultura i serà, juntament, amb Joana Ortega i Ramon Espadaler, un dels representants d'Unió Democràtica de Catalunya al nou Govern.

El presidente de la Generalitat Artur Mas ha hecho pública hoy la composición del nuevo Govern para la próxima legislatura, un ejecutivo que presenta algunas caras nuevas pero que opta, mayoritariamente, por una línea de continuidad. Al menos así será en el caso de la cartera de Agricultura, que seguirá ostentando el leridano Josep Maria Pelegrí, que ha ocupado el cargo durante los últimos dos años.
Pelegrí, que había sido conseller de Governació durante el último gobierno de Jordi Pujol, ha ocupado a lo largo de su trayectoría varios cargos políticos a nivel municipal (en el Ayuntamiento de Lleida) y supramunicipal (en el Consell Comarcal del Segrià, la Diputación de Lleida o el Parc Nacional d'Aigüestortes, entre otros). Llegó a Agricultura tras las elecciones de 2010 y los comicios anticipados de este noviembre  hicieron barajar la posibilidad de un relevo cuando le quedaban todavía dos años teóricos en el cargo. Finalmente, no obstante, Pelegrí seguirá ocupando la consejería de Agricultura y será, junto con Joana Ortega y Ramon Espadaler, uno de los representantes de Unió Democràtica en el nuevo ejecutivo catalán.

20 dic 2012

Aldahra Fagavi, la fusió de farratges Gaset i la multinacional àrab Aldahra Agriculture, produirà cada any 360.000 tones d'alfals

El director executiu d'Aldahra Fagavi, Josep Maria Gaset ahir durant la presentació                       Fotos:Agronoticies.com
La societat Aldhara Fagavi, fruit de la fusió de la lleidatana Farratges Gaset (líder del mercat farratger espanyol) i la multinacional àrab Aldahra Agriculture amb seu a Abu Dabi (als Emirats Àrabs Units), es va presentar ahir a Barcelona en un acte al Palau de Congressos de Catalunya on es va aplegar a més d'un miler de persones, la majoria de les quals, representants del sector farratger i cerealista català i aragonès. La nova empresa donarà feina a unes 140 persones i produirà unes 360.000 tones de farratges cada any.
 Aldahra Fagavi produirà alfals i altres farratges en diferents formats (bales d'alfals deshidratat de gran densitat, granulats...) destinats a satisfer la demanda del mercat dels Emirats Àrabs Units, on no es permet la producció d'alfals per la gran quantitat d'aigua necessària per al seu cultiu.
Representants de l'empresa àrab van destacar el gran potencial de la zona de Catalunya i Aragó pel que fa als farratges (entre les dues sumen el 80% del total espanyol) i van manifestar la seva intenció d'arribar a acords amb empreses locals i d'ampliar les inversions   durant els pròxims anys. La companyia també va voler destacar el seu compromís amb la zona, especialment ara que, segons van dir, la reforma de la PAC obre molts interrogants de cara al futur.
El desembarcament d'Aldahra Agriculture a Espanya es va produir al 2007, tot i que no va ser fins al 2009 quan es va implantar a la Vall de l'Ebre amb la compra de Desagro & Sonyn (a Bujaraloz). Tres anys més tard, a principis del 2012 l'empresa àrab va entrar al mercat farratger català amb la compra de Farpla i Alfapla (dues empreses de Linyola) i unes mesos més tard, al juny, va anunciar la fusió amb el grup Gaset, líder en producció i comercialització d'alfals a nivell espanyol.
El grup Gaset (integrat per les filials Catalana de Farratges, Torinda, Fagavi, Fagavi Canarias i Soluciones Agrícolas Torregrossa) té una gran implantació al Pla d'Urgell, on va ser fundat a l'any 1963 pels pares de l'actual director general, Josep Maria Gaset, tal i com va recordar ahir ell mateix durant el seu discurs.
Gaset va destacar també que la fusió suposarà elements positius per les dues bandes i va mostrar el seu convenciment de que la unió tindrà un gran futur.


El director de operaciones de Aldahra Fagavi durante su discurso                                                     Fotos: Agronticies.com
La sociedad Aldahra Fagavi, fruto de la fusión de la leridana Farratges Gaset (líder del mercado forrajero español) y la multinacional árabe Aldahra Agriculture, con sede en Abu Dabi (en Emiratos Árabes Unidos), se presentó ayer en Barcelona en un acto en el Palau de Congressos de Catallunya donde se reunió más de un millar de personas, la mayoría de las cuales representantes del sector forrajero catalán y aragonés. La nueva empresa dará trabajo a 140 personas y tendrá una producción de 360.000 toneladas de forraje cada año.
Aldahra Fagavi producirá alfalfa y otros forrajes en diferentes formatos (balas de alfalfa deshidratada de gran densidad, granulados...) destinados a satisfacer la demanda del mercado de los Emiratos Árabes Unidos, donde no se permite la producción de alfalfa por la gran cantidad de agua necesaria para su cultivo.
Representantes de la empresa árabe destacaron el gran potencial de la zona de Catalunya y Aragón en lo referente a la producción de forraje (las dos suman el 80% del total de España) y manifestaron su intención de llegar a acuerdos con empresas locales y de ampliar las inversiones durante los próximos años. La compañía también quiso destacar su compromiso con la zona, especialmente ahora que, según manifestaron, la reforma de la PAC abre muchos interrogantes de cara al futuro.
El desembarco de Aldahra Agriculture en España se produjo en 2007, a pesar de que no fue hasta 2009 cuando se implantó en el Valle del Ebro con la compra de Desagro & Sonyn (en Bujaraloz). Tres años más tarde, a principios de 2012, la empresa árabe entró en el mercado forrajero catalán con la compra de Farpla y Alfapla (dos empresas de Linyola) y unos meses más tarde, en junio de este año, anunció su fusión con el Grup Gaset, líder en producción y comercialización de alfalfa a nivel español.
El Grup Gaset (integrado por las filiales Catalana de Farratges, Torinda, Fagavi, Fagavi Canarias y Soluciones Agrícolas Torregrossa) tiene una gran implantación en la comarca leridana del Pla d'Urgell, donde fue fundado en 1963 por los padres del actual director general, Josep Maria Gaset, como recordó ayer él mismo durante su discurso.
Gaset destacó también que la fusión supondrá elementos positivos por ambos lados y mostró su convencimiento de que la unión tendrá un gran futuro.

10 dic 2012

Decomisen un transport de carn de caça que no complia amb la normativa

Agents del grup d'antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals del Departament d'Agricultura han realitzat, en el marc d'una operació portada a terme durant les darreres setmanes, el comís de diversos exemplars d'animals de caça morts i destinats al consum humà sense els requisits de comercialització i transport.
Entre els animals decomissats hi ha diversos exemplars de porc senglar, daina, mufló i cérvol. A més, s'ha procedit també al comís de dos cérvols mascles abatuts il·legalment en una àrea privada de caça.
Els cérvols van ser comissats en un control a l'Alt Empordà sense els preceptius precintes que n'avalen la procedència legal, denunciant al caçador que els havia abatut.
La investigació ha comportat posar al descobert una pràctica presumptament il·legal de compra venda i transport de carn de caça, destinada al consum humà i que no complia amb la normativa vigent.

Agentes del grupo de antifurtivismo del Cos d'Agents Rurals de Departament d'Agricultura han realizado, en el marco de una operación llevada a cabo durante las últimas semanas, la incautación de varios ejemplares de animales de caza muertos y destinados al consumo humano sin los requisitos de comercialización y transporte.
Entre los animales decomisados hay varios ejemplares de jabalí, gamo, muflón y ciervo. Además, se ha procedido también al decomiso de dos ciervos machos abatidos ilegalmente en una área privada de caza.
Los ciervos fueron decomisados en un control en el Alt Empordà sin los preceptivos precintos que avalan su procedencia legal, denunciando al cazador que los había abatido.
La investigación ha comportado poner al descubierto una práctica presuntamente ilegal de compra venta y transporte de carne de caza destinada al consumo humano y que no cumplía con la normativa vigente.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...