9 ene 2013

Polèmica per l'enviament massiu de vi en vaixells procedents de Sudamèrica

Unió de Pagesos ha explicat avui que demanarà tant a l'administració catalana com a l'estatal que vetllin perquè es compleixin totes les garanties en les importacions de vi procedent de països tercers i que es controli amb el màxim rigor l'origen d'aquest tipus d'importacions, així com el transport i la destinació. La demanda d'Unió de Pagesos ve motivada per l'arribada fa uns dies d'un vaixell procedent de Sudamèrica que va descarregar 17 milions de litres de vi al port de Cartagena, una maniobra que respon, segons el sindicat, a les necessitats de determinades empreses davant la manca o insuficiència d'aquest producte després d'un any de baixa collita de raïm com el passat.
Per a UP és "imprescindible" que l'administració comprovi el compliment de les garanties sanitàries, segons les quals determinats vaixells no poden transportar productes alimentaris, condicions que han de confirmar les autoritats portuàries i el govern estatal.
El sindicat demana que s'extremin les mesures per evitar que aquest vi es pugui reexportar com a europeu a d'altres països.

Unió de Pagesos ha explicado hoy que pedirá tanto a la administración catalana como a la estatal que velen por el cumplimiento de todas las garantías en las importaciones de vino procedentes de países terceros y que se controle con el máximo rigor el origen de este tipo de importaciones, así como el transporte y la destinación. La demanda de UP llega después de que hace unos días llegara un barco procedente de Sudamerica que descargó  17 millones de litros de vino en el puerto de Cartagena, una maniobra que responde, según el sindicato, a las necesidades de determinadas empresas ante la falta o escasez de este producto en años de baja cosecha, como el pasado.
Para UP es "imprescindible" que la administración compruebe el cumplimiento de las garantías sanitarias, según las cuales determinados barcos no pueden transportar productos alimentarios, condiciones que deben confirmar las autoridades portuarias y el gobierno central.
El sindicato pide que se extremen las medidas para evitar que este vino se pueda reexportar como vino europeo a otros países.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...